بدون دیدگاه
دسته بندی: دسته‌بندی نشده

آیا با کمردرد در زندگی روزمره مساله دارید؟

آیا درد های ناحیه کمر و پشت مانع از انجام فعالیت‌های روزمره شما شده است؟

آیا کمردرد خواب راحت و زندگی با نشاط را برای شما سخت کرده است؟

 

بیایید کمی تخصصی و حرفه ای در مورد دردهای ناحیه کمر یا کمردرد گفت و گو کنیم.

کمردرد یکی از مشکلات و درد های شایع در میان مردم و جامعه است و علل آن متنوع و متفاوت است.برای کمک و تشخصیص بهتر در این مقاله برخی از علل پزشکی ایجاد کمردرد و پشت درد را بررسی خواهیم کرد.

 

علت های واقعی شروع و ادامه کمردرد

  • یک – آسیب عضلانی و ترمیم ناقص

برای اولین مورد میخواهیم به مساله آسیب بپردازیم. آسیب به عضلات، ارتباطات ، لیگامانت‌ها و کمربندهای بین‌فقراتی می‌تواند منجر به کمردرد شود. مثال‌هایی از این آسیب‌ها شامل کشیدگی عضلات، پارگی‌ها و انقباض و گرفتگی عضلات هستند.

  • دو – مشکلات در ستون فقرات

مورد دوم آن است که انواع مشکلات در ستون فقرات در مردان و زنان نیز کمردرد را ایجاد می کنند. از جمله این مشکلات به موارد زیر توجه کنید:

  • آسیب دیسک فقرات: از جمله علت های متداول برای کمردرد بیرون زدگی دیسک است که ممکن است فشار بر روی عصب‌های نخاعی و در نهایت درد را ایجاد کند. این مشکل را بیشتر به نام دیسک کمر میشناسیم و متاسفانه خیلی از افراد حتی هر کمر دردی را ناشی از این مورد میدانند و نتیجتا برای درمان دیسک یا جراحی آن اقدام میکنند که کاری بسیار خطاست. (علت یابی حرفه ای برای کمر درد های شما باید توسط متخصص انجام بگیرد و سپس مسیر درمان برا اساس تشخیص صحیح چیده شود.)
  • استئوآرتریت: بیماری‌های مانند آرتروز، آنکیلوزینگ اسپاندیلیت و نقرس می‌تواند کمردرد را تحریک کند.
  • انحنای ستون فقرات: در برخی از افراد، ستون فقرات دارای منحنی‌های غیرطبیعی است که ممکن است به علت نقص از بدو تولد یا به دنبال شرایط مانند اسکولیوز تشکیل شود.

پس در تشخیص و علت یابی باید به مشکلات ستون فقرات توجه شود اما توجه داشته باشید که همه درد های ناحیه پشت و کمر ناشی از مسائل و مشکلات ستون فقرات نیست.

 

  • سه- التهابات

مورد سوم موردی قابل توجه و مهم است. باید بدانیم که التهابات در معده و روده، سیستم ادراری و آلودگی‌های عفونی می‌توانند به کمردرد منجر شوند. به عنوان مثال، عفونت مجاری ادراری و عفونت کلیه‌ها ممکن است با درد کمر همراه باشند.

  • چهار – التهاب مفاصل

بیماری‌هایی مانند التهاب مفصل روماتوئیدی، آرتریت روماتوئید، و آرتریت پساعفونی (بعد از عفونت) می‌توانند به کمردرد منجر شوند.

  • پنج-التهاب‌های عفونی

عفونت‌های باکتریایی یا ویروسی مانند عفونت کلیه‌ها، عفونت مجاری ادراری، عفونت حوزه لگنی، عفونت پروستات و عفونت‌های جنسی می‌توانند به کمردرد مرتبط با التهاب منجر شوند.

  • شش- مشکلات مربوط به عملکرد عصبی
  • مشکلات سرپایی عصب‌ها ، مانند فشار یا فشرده شدن عصب‌های ستون فقرات ناشی از عواملی مانند انحنای بیش از حد ستون فقرات، از بین رفتن فضای بین مهره‌ها ، سندرم کانال نخاعی تنگ، یا وجود توده‌های غیرطبیعی می‌تواند به کمردرد و درد پشتی و پاها منجر شود.
  • اختلالات عصبی: مشکلاتی مانند اختلالات دیسک، سندرم رادیکولوپاتی (فشار بر روی ریشه‌های عصبی)، استئوپوروز (کاهش چگالی استخوان) و سندرم پیرفورمیس (تحریک عصب سیاتیک بر اثر تشنج عضلانی) می‌توانند باعث کمردرد و درد

 

  • هفت – بارداری

درد کمر در دوران بارداری نیز ممکن است. این درد ها به دلیل تغییرات هورمونی و همچنین در ماه های آخر بارداری و حاملگی بر اثر افزایش وزن خواهد بود.

  • هشت – بیماری‌های داخلی

برخی بیماری‌های داخلی مانند سنگ کلیه، عفونت مجاری ادراری، التهاب لگنی، آندومتریت (عفونت رحم)، آپاندیسیت (التهاب ضایعه سیگموئید)، آسیب کبدی و بیماری‌های روماتولوژیک می‌توانند به کمردرد مرتبط با این عوارض منجر شوند

  • نه- شکستگی استخوان

شکستگی استخوان در ناحیه کمر نیز می‌تواند باعث کمردرد شود

  • ده – تومورها

وجود تومورها در ناحیه کمر و تشدید آنها می‌تواند منجر به کمردرد شود. تومورهای خوش‌خیم یا بدخیم در ناحیه کمر و تشدید آنها ممکن است منجر به فشار بر روی عصب‌ها، مهره‌ها و بافت‌های اطراف شوند.

 

هر کمر دردی دیسک نیست!

حالا که به انواع علت ها در زمینه کمر درد پرداختیم اول به این نکته توجه کنید که تشخیص علت درست کمر درد میتواند کل مسیر درمان شما را متفاوت کند و اگر کمر درد شما تا کنون با هزینه های مالی و زمانی حل نشده است لطفا قبل از اینکه نا امید شوید و دردهای بدنی را برای سالهای زیاد تحمل کنید به یک متخصص حرفه ای رجوع کنید تا با علت یابی صحیح به رفع و کاهش درد و نتیجتا افزایش کیفیت زندگی شما کمک شود.

 

توصیه های عملی از یک متخصص برای کمردرد

اول اینکه وقتی کمردرد های شما شروع شد بهتر است که ابتدا چند روزی را استراحت کنید و سعی کنید حرکاتی که باعث تشدید دردهای شما در ناحیه کمر میشود را انجام ندهید.

میتوانید تا چند روز مسکن مصرف کنید (البته اگر بیماری زمینه ای ندارین و در صورت داشتن بیماری نیاز به مشورت با پزشک جهت مصرف مسکن دارید).

همچنین میتوانید از کمپرس سرد در ناحیه درد هم می توانید استفاده بکنید.

واقعیت آن است که در خیلی از موارد کمردرد و پشت دردهای شما با همین رعایت های کوچک برطرف میشود.

چه مواقعی کمر درد خطرناک است و نیاز به پزشک دارد؟

و اما در مواردی که درد کمرتان بیشتر از یک هفته طول کشید یا اینکه میزان درد خیلی شدیدتر از تحمل شماست و کاملا زندگی شما را مختل کرده است و همچنین در صورت حس سوزن سوزن شدن در اندام یا ضعف و فلجی در اندامها شما نیاز به مراجعه به پزشک متخصص در این زمینه دارید.

آشنایی با مسیر حرفه ای و صحیح درمان کمر درد

درابتدای امر به این مورد توجه کنید که حتما و حتما کمردرد نیاز به یک معاینه فیزیکی دقیق توسط پزشک دارد. دقت کنید که حتما نیاز به معاینه جهت رد کردن علل مختلف کمردرد هست و خیلی اوقات ، علت ایجاد کمردرد در زمان معاینه مشخص میشود و در آن شرایط نیاز به اقدامات اضافی مانند ام ار ای (MRI) یا تصویر برداری یا گرافی نیست.

من (دکتر مینا سادات نجم آبادی) به تجربه دریافته ام که بسیاری از موارد حاد کمردرد در کشور ما و سبک زندگی مردم ما ، مربوط به التهاب مفصل ارتباط دهنده لگن با ستون فقرات است. معمولا در مطبم این درد ها را با تجویز و انجام چندین جلسه لیزر (دستگاه های خاص لیزری مخصوص التهاب) و همچنین کمک گرفتن از طب سوزنی (مدل علمی طب سوزنی که بر اساس مقالات مجلات علمی است و گاها به همراه دستگاه الکترواکوپانکچر تجویز و اجرا میگردد ) درمان میکنیم.این درد ها در ادامه درمان در مطب ، با حرکات خاص ورزشی کاملا بهبود می یابد.

در موارد دیگر ، علت کمردرد شما میتواند مربوط به گرفتگی های عضلات لگن باشد که خود را به صورت کمردرد حاد علی الخصوص در هنگام نشستن نشان میدهد.با این تشخیص مسیر درمانی متفاوتی تجویز و اجرا میشود و میدانیم تا زمانی که این گرفتگی بهبود نیابد ، علایم بیمار هم از بین نمی رود.

لازم به ذکر است که  که در خیلی از این موارد ، علایمی مشابه با بیرون زدگی های دیسک و دردهای ارجاعی و تیرکشنده (درد سیاتیک) را خواهیم داشت و میتواند با تشخیص غیر دقیق و عدم معاینه کامل گاها با آنها اشتباه گرفته شود.و مسیر درمان اشتباه و نتیجتا وقت و پول بیمار هدر شود.

و مواردی هم که مربوط به بیرون زدگی دیسک و فشار ناشی از دیسک بر روی اعصاب ناحیه هستند ، که این موارد هم در بالاتر از 90درصد آنها بدون نیاز به جراحی و با استفاده از درمانهای کمکی و کم کردن التهاب منطقه قابل درمان است.

روش های علمی مختلف در درمان کمردرد

در مطب های تخصصی برای درمان کمردرد به روش‌های ترکیبی و چندگانه درمانی تکیه می‌کنیم. و این شامل مشاوره پزشکی دقیق، تصویربرداری تشخیصی پیشرفته، فیزیوتراپی ، طب سوزنی، تمرینات تقویتی و کنترل درد می‌شود. با ترکیب این روش‌ها، ما می‌توانیم به ریشه مشکل شما پی ببریم و درمانی موثر را ارائه دهیم.

در مطب دکتر نجم آبادی یک برنامه درمانی سفارشی برای شما طراحی میشود و به شما با روش‌های درمانی تلفیقی از جمله فیزیوتراپی، تمرینات تقویتی، مداخلات تزریقی، داروهای موضعی و روش‌های درمانی غیرمهاجر مانند آکوپانکتور، ماساژ و روش‌های تکنیکی جدید کمک های موثری را به شما عزیزان ارائه خواهیم داد.

 

تصویر پیش روی شما بعد درمان کمردرد

با تمرکز بر بهبود کیفیت زندگی شما، هدف ما طراحی و اجرای مسیری است که به شما اجازه می‌دهد به فعالیت‌های روزانه‌تان بازگردید و دوباره بتوانید با خانواده‌تان برای یک پیاده‌روی طولانی بروید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید