انواع درمانهای غیر جراحی در آسیب های اسکلتی عضلانی
برای اغلب آسیب های اسکلتی عضلانی، درمانهای غیر جراحی در اولویت انتخاب درمانی است و مورد استفاده قرار میگیرد.
این درمانها ممکن است شامل موارد زیر باشد:
1. فیزیوتراپی: از جمله دستگاههای لیزر، دستگاههای تنفسی، دستگاههای تحریک عضلات، دستگاههای امواج صوتی و دستگاههای الکتروتراپی میتوان برای بهبود آسیبهای اسکلتی عضلانی استفاده کرد.
2. تزریقات: تزریقات ممکن است شامل تزریقهای ضد التهاب، تزریقهای کورتیزون و تزریقهای پروتئینی باشد.
3. تغییر در رژیم غذایی: مصرف غذاهایی که حاوی مواد مغذی مانند کلسیم، ویتامین D و پروتئین هستند، میتواند به بهبود سلامت استخوانها کمک کند.
4. داروها: مصرف داروهایی مانند ضد التهابها، داروهای دردهای مزمن و آرامبخشها ممکن است در بهبود درد و التهابهای مرتبط با آسیبهای اسکلتی عضلانی مفید باشد.
5. استفاده از بریس ها ( مچ بند، زانو بند، ساپورت های طبی جهت لگن ، کمر، گردن، آرنج و…، آتل، کفی های مخصوص)
6. ورزش درمانی: شامل حرکات توانبخشی، تمرینات قدرتی و تمرینات انعطافپذیری میشود که بهبود عملکرد عضلات، تقویت استقامت و بهبود ظاهر کلی بدن را ایجاد میکند.
در کل، انتخاب درمان مناسب برای هر آسیب بستگی به نوع آسیب، شدت آن و وضعیت فرد دارد و باید توسط پزشک تعیین شود.
آسیب های اسکلتی عضلانی چیست؟
آسیبهای اسکلتی عضلانی یا کمردرد، درد مفاصل، آسیبهای عضلانی و آسیبهای دردناک گردن و شانه از بین شایعترین مشکلات سلامتی هستند.
این آسیبها شامل همه نوع صدمات و خراشیدگیهایی هستند که ممکن است در عضلات، استخوانها، ارگانهای داخلی و گاهی در پوست رخ دهد.
به عنوان مثال:
آسیبهای عضلانی مانند خشک شدن عضلات، کشیدگی عضلات و عضلات کمر و ران آسیبهای استخوانی مانند شکستگی استخوانها و آرتروز مفاصل
آسیبهای مربوط به ستون فقرات مانند درد کمر و گردن، بیماریهای دیسکی، ستون فقرات منحنی و اسپوندیلوز
آسیبهای روماتولوژیک مانند آرتریت روماتوئید، آرتریت پسوریازیک
این آسیبها ممکن است به علت فعالیت ورزشی، کارهای روزمره، ضربه، فشار و یا عوامل دیگری از جمله بیماریهای مزمن یا فشار روحی و جسمی ایجاد شوند. درمان آسیبهای اسکلتی عضلانی بستگی به نوع و شدت آسیب دارد و ممکن است شامل درمانهایی مانند تزریقات، فیزیوتراپی، ماساژ، تغییرات در رژیم غذایی و گاهی داروها باشد.
ارتباط با من
تخصص پزشکی ورزشی چیست و درمان کدام بیماریها را به عهده دارد؟
حوزه اصلی درمانی در این رشته مربوط به آسیب های اسکلتی عضلانی می باشد. این آسیب ها می توانند در زمینه ورزش یا فعالیت های روزانه اتفاق افتاده باشد. به زبان ساده تر دردهای مرتبط با مفاصل ، استخوانها و عضلات مانند درد کمر، دردهای گردنی ، آرتروز زانو، پارگی رباطها و عضلات اطراف زانو، گرفتگی های عضلات پشت، دردهای لگنی و لنگش، درد مچ دست و پا یا آرتروز مفاصل مچ، مشکلات مربوط به کف پا مانند صافی کف پا و خار پاشنه و… ،دردهای شانه یا کاهش تحرک شانه، دردهای ناحیه آرنج ، مشکلات مربوط به انگشتان دست و …
حوزه کاری دیگر این رشته مربوط به بازتوانیهای قلبی و ریوی در بیماران قلبی اعم از افراد با سابقه جراحی قلب ، استنت گذاری و یا بیماریهای مادرزادی قلبی ، نارسایی قلب و… ،بیماران ریوی از جمله افراد با بیماریهای زمینه ای که باعث فیبروز بافت ریه و کاهش حجم عملکردی آن شده است و افراد دارای برونشیت های مزمن و… می باشد. البته این حوزه فقط در حیطه بیمارستانی و با دستگاههای پیشرفته مانیتورینگ قابل انجام است.
حوزه بعدی تنظیم رژیم های غذایی کاهش یا افزایش وزن و تغییر ترکیب بدنی برای افراد ورزشکار و غیر ورزشکار، و همچنین تجویز و تنظیم دوز مکمل های ورزشی مورد نیاز ورزشکاران براساس نوع ورزش فرد و ترکیب بدنی ایده آل مورد نیاز در رشته حرفه ای می باشد.